Meraki - find your essence.


Hej,

Moje je ime Valentina. Iako sam po zanimanju diplomirani kulturolog i vizažist voljela bi si pridodati titulu kojom se najviše ponosim. Mama. Mama Valentina. Moj sin Ian ima 11 mjeseci i upravo je toliko prošlo od dana kada sam odlučila (i ostvarila) svoje (poduzetničke) snove - ove posljednje, jer sam se i ranije intenzivno trudila da moji snovi i ambicije postanu stvarnost.

Šminkam sada već punih 12 godina. Bezbroj editorijala. Puno godina Cro a portera. Revije. Shootinzi. Svadbe. Domjenci. Edukacije. Masterclassi. Bila sam kreativna kada su mnoge stvari “kod nas” tek bile u začetku. Imala sam svoju emisiju o makeupu na lokalnoj televiziji. Pojavila sam se na nekim jumbo plakatima u ulozi ambasadora određenih brendova. Gost sam predavač u srednjoj kozmetičarskoj školi, i napokon sam otvorila vlastitu makeup akademiju u Istri gdje i živim.
Smatram da se za svojih okruglih i ponosnih trideset mogu pohvaliti da sam šminkala Baccellija, radila na filmu čija je premijera održana u Cannesu, da su neki editorijali koje potpisujem izašli u New Yorku i Moskvi i da sam na masterclassima imala vise od 450 polaznica - divnih žena koje su mi poklonile svoje povjerenje. Ne brojim uspjehe po poznatim licima već po emocijama koje su mi određeni divni angažmani poklonili. Le beauty mansion - hram ljepote. To je ime pod kojim radim već dugi niz godina.

Onda je došla pandemija. Svijet je prestao disati. Sve je stalo. Osvjestili smo sebe. Dogodio se život. Stala su druženja, revije, masterclassi, stale su uspomene. I u godini koju su svi samo htjeli “preživjeti” ja sam odlučila živjeti, riskirati, uložiti. Ostvariti snove. Podvući crtu za tih "prvih" trideset i napraviti nešto više. Neku novu kvačicu za idućih 30.

Moja opsesija Nazarom, poznatim kao Evil eye traje već zaista dugi niz godina.
Frustracija da ne mogu pronaći “onaj pravi” , trajni komad nakita te male amajlije izrazito me frustrirao. Frustrirao do te mjere da sam prilikom jedne posjete zlatarni gdje sam išla s namjerom da dam izraditi taj isti komad nakita i dobila još jedan u nizu negativan odgovor - došla kući i rekla suprugu “ako oni ne mogu napraviti za mene jednu ja ću napraviti za cijeli svijet”.
I krenulo je. Guglaj. Traži. Pitaj. Uči. Nacrtaj logo. Personaliziraj sve. 40 tvornica. Pa suzi izbor na 20. Pa na 8. Pa na 4. Skiciraj. Opet uči. O legurama, pozlatama, materijalima. Proučavaj tržište i cijene. Izradi prototipe. Testiraj kvalitetu. Osmisli ambalažu. Nacrtaj. Naruči. I onda, šećer na kraju - ili početku: Hrvatska birokracija. Deklaracije. Testiranja. Drž’ ne daj. Izgube papirologiju za otvaranje tvrtke. Ne daju odgovore. Al ne odustaj. Čupaj. Viči. Pokreni. Ostvari snove. Ustraj.
Nakon svega, želim još. Želim sve sama. Napraviti sama webshop. Moja je informatička pismenost bila na jako amaterskoj razini. Beskonačno puno sati YouTube-a. Edukacije. Marketing. Uspjela sam. Radi. Lijep je, popravit ću ga samo da krene. Stalci. Oznake za dućane. I malo dijete. Dijete koje je kad sam krenula u ostvarivanje sna imalo tek nekoliko dana i većinu vremena spavalo i dijete koje sada , 11 mjeseci kasnije, prohodava. Dok ja pakiram svoje narukvice i šaljem ih po svijetu on je tu, muva se, puza i svaki put kad ga pogledam znam da to radim radi sebe - ali najviše radi njega. Uspjeli smo. Moj suprug, moja najveća podrška i moj plavooki dječačić kojeg ni u jednom trenu nisam zapostavila- radila sam dok spava. Noćima. Danima. Uspjeli smo jer vjerujemo da sami ostvarujemo vlastite snove.
Bilo je izazovno i evo ga, moj dosanjani san držim u rukama i iznimno sam ponosna. Nazvala sam ga Meraki - simbol oka potječe iz Grčke a upravo ime brenda na grčki znači “staviti dio svoje duše i osobnosti u ono što radiš svim srcem.”
 
Ja Vam svoje srce ostavljam na dlanu. Svu svoju ambiciju satkanu u jednom postu.

Nadam se da će te pronaći prostora i vremena i podržati novi Hrvatski brend na tržištu.
Narukvice su izrađene od nehrđajućeg čelika uz 18 karatnu pozlatu. Oko je laserski rezano. Špaga je izrazito čvrst nylon cord 1.5 mm debljine.

Buy global, support local.
Podrška (ženskom) domaćem poduzetništvu.
 
CEO
Valentina Štokovac